Интерактивна карта на Linux kernel

Тук е публикувана карта на Linux ядрото. Картата е направена в табличен вид, оцветена за любителите на шареното и не на последно място по важност е удобна и полезна за изучаващи ядрото. Картата може да послужи както на студенти изучаващи теория на операционните системи или Linux и Unix операционни системи, така и на всеки интерисуващ се какво има в ОС и как работи тя. Към всеки елемент от картата има връзка към сорс кода му. За улесняване на потребителите вдясно от картата са разположени инструменти за навигация по нея. Освен за движение по четирите посоки разработчиците й са помислили за zoom. Приятно разглеждане!

2 коментара:

Анонимен каза...

Пич благодаря ти страшен си точно такова нещо ми трябваше за да уча за изпита по операционни системи. Казаха ни че ако не знаем ядрото на линукс по добре да не се явяваме на изпита!

Анонимен каза...

С четене на сорс кода на Linux или някоя друга операционна система с отворен код трудно ще вникнеш в същността на нещата. По-добре започни да четеш някоя книга за теория на операционните системи, след това книги като Windows Internals и Unix Internals, а след това разгледай какво ново има в операционните системи като разгледаш сорс кода им, но основните концепции при операционните системи не са се променили съществено.