Red Hat Enterprise Linux на NYSE

Вчера от Red Hat съобщиха, че в европейският филиял на Нюйоркската стокова борса са импементирали Red Hat Enterprise Linux (RHEL) и Red Hat Network. Според Red Hat от NYSE Eurotext са избрали техните продукти и в частност Linux заради голямата гъвкавост, която предоставя, цената и голямата натовареност, която може да поеме. От компанията казват, че е избрана тяхната дистрибуция пред другите по много причини, които не споменават и заради поддръжката и добрите ръководства за SELinux.
Софтуерът е инсталиран на 200 броя четирипроцесорни сървъра HP ProLiant DL585 и 400 броя ProLiant BL 685c с двуядрени AMD OPTERON процесори, а до година и половина ще бъдат доставени още няколко стотин броя.
Освен Red Hat Novell и MontaVista използват този пач за реалновремевите версии на дистрибуциите си. Преди около година от Red Hat съобщиха, че работят върху реалновремева версия на своята Linux дистрибуция насочена към финансовите институции и елетконни търговски системи. Подобренията в ядрото помагат за увеличаване на производителността при приложения, където проблема е в латентността при разпределяленето на процесорното време. В компанията работят и върху реалновремеви мрежови спецификации за софтуер, предназначен към финансови учреждения с Cisco, JPMorgan, Chase Bank, Envoy, iMatix, IONA, TWIST Process Innovations и 29West.
В бъдеще се очакват още много поръчки от финансови институции за реално времеви Linux системи, а това е поредната пазарна ниша, където Linux е крачка напред пред Windows.

Няма коментари: